Салат з фунчозою, креветками, помідорами та гострим перцем

  • Вигляд
    19


25 хв.

6 порцій

Ще один варіант популярного тайського салату Ям Вун Сен. На цей раз пропоную готувати його без рибного соусу. Цей рецепт трохи адаптований під звичні для нас смакові уподобання. Кількість гострого перцю регулюйте самі.

складові

  • Фунчоза –
    300 г
  • Креветки (охолоджені) –
    12 штук
  • Свинячий фарш –
    100 г
  • Помідори –
    150 г
  • Гострий червоний перець
    півстручка
  • Цибуля ріпчаста –
    1 штука
  • Зелена цибуля –
    3 стебла
  • Часник
    3 зубчика
  • Горіхи (смажені)
    жменя
  • Лимонний сік
    1 ст.л.
  • Рисовий оцет –
    3 ст.л.
  • Кунжутну олію –
    2 ст.л.
  • Рослинна олія
    2 ст.л.
  • Сіль
    за смаком
  • Вода (окріп) –
    2,5 л

Покроковий рецепт приготування

Фунчозу залийте окропом на 5 хвилин|мінути|.

Відкиньте на друшляк і промийте під проточною водою.

Свинячий фарш обсмажте на олії до готовності.

Креветки промийте окропом, очистіть від панцирів і збризкайте лимонним соком.

Наріжте зелену цибулю, помідори, очищені червоний перець та цибулю.

Часник очистіть від лушпиння, наріжте пластинами і злегка обсмажте на олії.

Змішайте фунчозу, свинячий фарш, креветки, помідори, смажений часник, гострий перець та обидва види цибулі.

Окремо змішайте кунжутну олію, рисовий оцет та сіль.

Влийте в салат заправку, додайте смажені горіхи та перемішайте. Перед подачею страва має постояти у холодильнику 20-30 хвилин.

    Leave a Review

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    [an error occurred while processing the directive]